Με το ρεκόρ 8,2% έτρεξε η οικονομία το γ΄ τρίμηνο του 2020

Με το ρεκόρ 8,2% έτρεξε η οικονομία το γ΄ τρίμηνο του 2020


Η γερμανική οικονομία έτρεξε με το ρυθμό ρεκόρ 8,2% σε τριμηνιαία βάση το γ΄ τρίμηνο του 2020, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ανέκαμψε εν μέρει από τη χειρότερη ύφεση που αντιμετώπισε ποτέ από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας τα οποία δημοσίευσε σήμερα Παρασκευή.

Η άνοδος της παραγωγής το προηγούμενο τρίμηνο ήταν η μεγαλύτερη από τότε που η υπηρεσία άρχισε να καταγράφει τα τριμηνιαία στοιχεία της ανάπτυξης από το 1970 και ήταν ισχυρότερη από την αύξηση 7,3% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το ποσοστό αυτό ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου πτώση σχεδόν 10% το β΄ τρίμηνο, καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών, οι εταιρικές επενδύσεις και το εμπόριο κατέρρευσαν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Η μεγαλύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη το γ΄ τρίμηνο οφείλεται στην υψηλότερη ιδιωτική κατανάλωση, στην ανάκαμψη των επενδύσεων σε εξοπλισμό και στις πολύ ισχυρές εξαγωγές, όπως αναφέρει το γραφείο στατιστικών.

Εξάλλου σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την πορεία της γερμανικής οικονομίας  φέτος.

Βάσει των νέων προβλέψεων το ΑΕΠ αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5,5% το 2020 σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση για μείωση 5,8%, ενώ η κυβέρνηση επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για το 2021, για ανάπτυξη της οικονομίας κατά 4,4%

Πηγή: Reuters

Source website link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.