Ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα της συνεδρίασης


Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται χαμηλότερα στις πρώτες συναλλαγές, βρισκόμενες σε πορεία να καταγράψουν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες μετά το μαζικό promote-off τον Μάρτιο, καθώς τα νέα lockdowns για την ανακοπή του 2ου κύματος του κορωνοϊού, εξανεμίζει τις ελπίδες για τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο Euro STOXX 600 υποχωρεί ,19%, με τον τεχνολογικό κλάδο να ασκεί πιέσεις, μετά τις χθεσινοβραδινές ανακοινώσεις των καλύτερων των προσδοκιών οικονομικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2020, των Major Tech της Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης βαδίζει για συνολικές εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 6% στη χειρότερη εβδομάδα μετά τη βύθιση 18% στα μέσα Μαρτίου.

Οι μετοχές των προμηθευτών της Apple, AMS, Dialog Semiconductor και Infineon Systems, σημειώνουν απώλειες μετά την καθυστερημένη κυκλοφορία των νέων Iphone 5G, η οποία οδήγησε τους καταναλωτές να αναβάλουν την αγορά νέων συσκευών.

Η μετοχή της Air France-KLM σημειώνει απώλειες σχεδόν 2% μετά την δημοσίευση ζημιών 1,05 δισ. ευρώ για το προηγούμενο τρίμηνο.

Πηγή: Reuters

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.