Επιλογή πισίνας

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΙΣΙΝΑΣ

Όσο αφορά την επιλογή πισίνας, οι πισίνες έρχονται σε όλους τους διαφορετικούς τύπους, σχέδια, μεγέθη και σχήματα και χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς. Για βοήθεια με τα υδραυλικά της πισίνας καλέστε Αποφράξεις Αντωνίου –.

Ο προϋπολογισμός, το μέγεθος της παρτίδας, οι τοπικοί οικοδομικοί κανονισμοί και η διαθεσιμότητα των υλικών, θα καθορίσουν στο σύνολό τους τον τύπο της πισίνας που τελικά θα αποφασίσετε να κατασκευάσετε ή να εγκαταστήσετε στην ιδιοκτησία σας.

Πριν κάνετε το βήμα, αξιολογήστε τι είδους πισίνα θα ήταν η σωστή για εσάς και την οικογένειά σας. Ίσως μια μικρή πισίνα να είναι ιδανική για εσάς ή ονειρεύεστε μια μεγάλη, διαμορφωμένη εσωτερική πισίνα; Περιηγηθείτε στις επιλογές σας.

Υπέργεια πισίνα

Οι υπέργειες πισίνες,  ήταν συχνά το σύμβολο της εφικτής ιδιοκτησίας πισίνας για την εργατική ή τη χαμηλότερη μεσαία τάξη. Η οικογένεια Heck στην κωμική σειρά “The Middle” είναι ο τύπος της “οικογενειακής πισίνας πάνω από το έδαφος”, ενώ η φυλή στο “Here Comes Honey Boo Boo” ενθουσιάστηκε όταν το υπέργειο μοντέλο τους παραδόθηκε στην αυλή της Γεωργίας.

Για τους αρχάριους, ένας από τους λόγους που οι υπέργειες πισίνες έχουν γίνει πιο ελκυστικές σε μια λιτή οικονομία, είναι οι χαμηλότερες τιμές τους. Άλλοι λόγοι για να επιλέξετε μια υπέργεια πισίνα περιλαμβάνουν τους ακόλουθους:

  • Επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού να απολαύσουν το μπάνιο τους με ένα τύπο πισίνας  λιγότερο δαπανηρό, αλλά και πιο φορητό
  • Αυτή η φορητότητα, σας επιτρέπει να πάρετε την πισίνα μαζί σας, εάν μετακινηθείτε
  • Ευκολότερη εργασία με ορισμένους τύπους γης, όπως και με βραχώδεις περιοχές
  • Ένα κατάστρωμα μπορεί να προστεθεί αργότερα σε μια υπέργεια πισίνα και θα είστε ακόμα περισσότερο κερδισμένοι από ένα μοντέλο στο έδαφος.

Αρχιτεκτονικές πισίνες

Την προδίδει το ίδιο της το όνομα. Μια αρχιτεκτονική πισίνα πρέπει να έχει δομή, συγκεκριμένες γραμμές και συχνά να απηχεί τη μορφή του σπιτιού και να χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά ώστε να έχει μια συνεκτική εμφάνιση.

Μια αρχιτεκτονική πισίνα είναι συχνά γεωμετρική, εξελιγμένη και συνήθως σχεδιάζεται από έναν αρχιτέκτονα. Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο κατά παραγγελία, η πισίνα συχνά χτίζεται ταυτόχρονα με το σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη στην κατασκευή το μέγεθος, τη διάταξη και τη σχέση του σπιτιού με την πισίνα.

Οικογενειακή πισίνα κολύμβησης

Μπορεί να μην έχετε τον προϋπολογισμό ή τον χώρο με τον οποίο η Celine Dion, έπρεπε να εργαστεί για την πισίνα της στη Φλόριντα. Μια ματιά στο συγκρότημά της σας δίνει μια ιδέα για το τι είναι οι οικογενειακές πισίνες, δηλαδή ο ορισμός της διασκέδασης.

Είναι σαν ένα υδάτινο πάρκο, κατασκευασμένο σε μικρότερη κλίμακα και με λιγότερα άτομα. Χαρακτηριστικά του νερού που προκαλούν δέος, περίτεχνες τσουλήθρες, σπηλιές, σήραγγες, ογκόλιθοι και γενικά μια ψυχαγωγία για όλες τις ηλικίες, είναι οι ψυχαγωγικές πισίνες.

Εάν και συχνά είναι αρκετά μεγάλες, μην περιμένετε να τελειώσουν σε μερικούς γύρους, τουλάχιστον ενώ τα παιδιά παίζουν και πιτσιλίζουν σε ένα από αυτά τα μίνι πάρκα νερού. Αν σας αρέσει να διασκεδάζετε και σας αρέσει ο θόρυβος, η δραστηριότητα και ο ενθουσιασμός, αυτή μπορεί να είναι η πισίνα των ονείρων σας, ή τουλάχιστον των ονείρων των παιδιών σας.

Εσωτερική πισίνα

Μια εσωτερική πισίνα βρίσκετε όπως υποδηλώνει και το όνομα της εσωτερικά, κάτω από μια στέγη και είναι μονωμένη από τουλάχιστον τρεις τοίχους. Οι εσωτερικές πισίνες είναι συνήθως απλά, γεωμετρικά σχήματα και κατασκευάζονται για κολύμπι ή προπόνηση όλο το χρόνο, ειδικά σε κρύα κλίματα.

Το κόστος για τις εσωτερικές πισίνες θέρμανσης είναι χαμηλότερο από τις εξωτερικές πισίνες επειδή το δωμάτιο της πισίνας είναι μονωμένο και είναι λιγότερο πιθανό να ξεφύγει θερμότητα, όπως συμβαίνει στις εξωτερικές.

Πισίνες υπερχείλισης

Οι πισίνες υπερχείλισης κατασκευάζονται πάντα κατά παραγγελία και πρέπει να σχεδιάζονται για να συμπληρώνουν μια θέα. Όταν κατασκευάζετε σωστά, μια πισίνα υπερχείλισης δίνει την ψευδαίσθηση ότι ένα φύλλο νερού πέφτει από την άκρη της ιδιοκτησίας, όπως ένας καταρράκτης, αν και δεν μπορείτε να δείτε ή να ακούσετε το νερό που πέφτει.

Είναι σίγουρα στο πιο ακριβό άκρο των οικιστικών πισινών.

Παιδικές πισίνα

Στο τέλος του ερωτήματος, “Μπορώ να αποκτήσω πισίνα;”, ηαπάντηση είναι η εύκολο στο να βρεις, χρησιμοποιούμενη, φουσκωτή πισίνα για παιδιά. Ίσως μπορείτε να πάρετε μια στο τέλος της σεζόν με 75 τοις εκατό έκπτωση, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επόμενο έτος εάν έχετε αποθηκευτικό χώρο (αν είναι το είδος PVC).

Στην επιλογή πισίνας, τα φουσκωτά μοντέλα υπάρχουν από τη δεκαετία του 1940, καθιστώντας την ιδιοκτησία πισίνας πραγματικότητα για σχεδόν οποιονδήποτε έχει βεράντα ή οικόπεδο, ακόμη και πεζοδρόμιο ή δρόμο. Οι παιδικές πισίνες αποτελούν εδώ και καιρό ένα προσιτό κομμάτι του ονείρου κάθε οικογενειάρχη.

Απλά βεβαιωθείτε ότι αποστραγγίζετε την πισίνα μετά από κάθε χρήση και παρακολουθείτε τα παιδιά συνεχόμενα χωρίς περισπασμούς.

Πισίνα για χρόνους

Η πισίνα για “χρόνους”, είναι μια πισίνα που έχει κατασκευαστεί και χρησιμοποιείται για σκοπούς γυμναστικής και υγείας. Οι πισίνες αυτές είναι συνήθως μεγάλες και στενές, συχνά περισσότερο από 50 πόδια σε μήκος.

Συνήθως, οι επαγγελματικές πισίνες για άθληση έχουν ορθογώνιο σχήμα και μπορούν να χτιστούν σε μακριές, στενές παρτίδες.

Φυσικές πισίνες

Οι φυσικές πισίνες ή λίμνες, όπως ονομάζονται στην Ευρώπη, όπου η ιδέα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, είναι αυτοκαθαριζόμενες πισίνες που συνδυάζουν χώρους κολύμβησης και υδάτινους κήπους.

Όπως κάθε εσωτερική, ιδιωτική πισίνα, μια φυσική πισίνα μπορεί να σχεδιαστεί σε ελεύθερο σχήμα, σε ρουστίκ στιλ με ογκόλιθους και καταρράκτες, ή μπορεί να είναι αρχιτεκτονικά μοντέρνα είτε και κομψή.

Οι περισσότερες φυσικές πισίνες είναι επενδεδυμένες με καουτσούκ ή ενισχυμένο πολυαιθυλένιο. Είναι εξοπλισμένες με μια ξεχωριστή ζώνη “αναγέννησης” μέσα στο υδάτινο τοπίο της πισίνας, το οποίο λειτουργεί ως ένα είδος οργανικού συστήματος καθαρισμού.

Τα απορρυπαντικά και οι αντλίες κυκλοφορούν το νερό μέσω της ζώνης αναγέννησης και το οδηγούν σε έναν τοίχο από βράχια, χαλίκια ή κεραμίδια. Φιλικά βακτήρια προσκολλώνται στον τοίχο, λειτουργώντας ως επιπλέον βιολογικό φίλτρο.

Ο όρος λίμνη δημιουργεί εικόνες θολών νερών με ποιος ξέρει-τι κρύβεται κάτω από την επιφάνεια. Φιλικά βακτήρια προσκολλώνται στη λίμνη, χρησιμεύοντας ως επιπλέον βιολογικό φίλτρο.

Οι τεχνητές λίμνες, τείνουν να είναι θολές λόγο της απορροή των υπογείων υδάτων και τα ιζήματα από τη διάβρωση του εδάφους. Σε μια φυσική πισίνα το νερό είναι αρκετά διαυγές για να διαβεί μέχρι τον πυθμένα.

Οι φυσικές πισίνες, κοστίζουν περίπου το ίδιο ή λίγο περισσότερο από τις συμβατικές. Ανάλογα με τον τοπίο, απευθύνονται στους κηπουρούς λόγω της μεγάλης ποικιλίας φυτικών ζωών που μπορούν να καλλιεργηθούν σε αυτές. Απευθύνονται επίσης και στους οικολόγους, που δεν θέλουν να κολυμπήσουν σε χλωριωμένο νερό.

Πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων

Οι ολυμπιακοί αθλητικοί αγώνες και η κολύμβηση είναι τα πιο διαδεδομένα ολυμπιακά αθλήματα στον κόσμο. Έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό εκδηλώσεων και συμμετεχόντων από διαφορετικές χώρες.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι επίδοξοι ολυμπιονίκες και οι λάτρεις της κολύμβησης αρέσκονται στη μεγάλη διοργάνωση.

Όσο αφορά στην επιλογή πισίνας, θέλουν μια δική τους πισίνα ολυμπιακού μεγέθους.

Πισίνες βουτιάς

Οι πισίνες βουτιάς, είναι μικρές πισίνες κρύου νερού που έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια στην κινεζική ιατρική. Ήταν επίσης δημοφιλείς στους αρχαίους Ρωμαίους.

Σε πολλούς κολυμβητές και αθλητές αρέσει να βυθίζονται σε μια πισίνα με κρύο νερό μετά από μια θερμή προπόνηση. Πιστεύουν ότι έχει θεραπευτικά οφέλη.

Οι μικρές πισίνες μπορούν να είναι ξεχωριστές ή να προσαρτώνται σε μια μεγαλύτερη πισίνα στο έδαφος. Μπορούν να μοιάζουν με σπα, αλλά ένα προσεκτικός χρήστης της πισίνας θα αποκαλύψει το αντίθετο.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε στις επιλογές σας σχετικά με τις πισίνες. Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια με το σύστημα της αποχέτευσης της πισίνα σας, επικοινωνήστε με τους ειδικούς Αποφράξεις – Αντωνίου.

Διαβάστε περισσότερα για Αποφράξεις Αντωνίου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.