14:17
13/2

Πώς απεικονίζεται η κάρτα των Εραστών;

Από τον Τάκη Τσαρόπουλο, αριθμολόγο, αναλυτή Ταρώ
UPDATED:
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Πώς απεικονίζεται η κάρτα των Εραστών;

Ενας άντρας ανάμεσα σε δύο γυναίκες που τον κρατούν «αιχμάλωτο»…

Οι Εραστές ή Ερωτευμένοι ή Έρως απεικονίζονται ως ένας νέος άνδρας ανάμεσα σε μία ώριμη και σε μία νέα γυναίκα. Η πιο ώριμη γυναίκα, πλούσια ντυμένη τον κρατάει ως μάνα ή μεγαλύτερη αδελφή κι ενώ ο νέος είναι έτοιμος να πάει προς τη νεαρή γυναίκα, εξακολουθεί να έχει το βλέμμα του προς τα πίσω.

Ο φτερωτός έρωτας από πάνω τους είναι έτοιμος να τους κεντρίσει με τα βέλη του, ενώ σε απεικονίσεις όπου υπάρχει μόνο ένας άντρας και μια γυναίκα γυμνοί μπροστά σε δύο δέντρα, υπάρχει ένα φίδι κουλουριασμένο πίσω απ’το δέντρο της γυναίκας και τη θέση του έρωτα έχει μία γυναίκα, η θεά του Έρωτα που τους σκεπάζει με τα φτερά της.

Στις μεσαιωνικές απεικονίσεις, ο Πάρις έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα στις τρεις θεές για να της δώσει το μήλο της Έριδος, ενώ σε άλλες του 18ου αιώνα, απεικονίζονται ο Φρίξος με την Έλλη κατά το πέρασμά τους από τον Ελλήσποντο και ο Έρωτας υπό τη μορφή σύννεφου καλύπτει τα δύο αδέλφια, σαν έναν αδιόρατο υπαινιγμό για τις αιμομικτικές γαμήλιες   σχέσεις που ανέπτυσσαν τότε οι βασιλικοί οίκοι.

Τάκης Τσαρόπουλος, Αριθμολόγος - Αναλυτής Ταρώ, τηλ.: 210 8646051, www.tsaros.gr

Αstra & Οραμα Online