0:01
1/6

Μηνιαίες προβλέψεις Ιουνίου για όλα τα ζώδια

Από τον Θανάση Ματσώτα
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Προβλέψεις από 1 έως και 30 Ιουνίου

Ιούνιος καλοκαίρι μύρισε και ξαφνικά μας πιάνει μια επιθυμία να τα κάνουμε «όλα».

Το «όλα» όμως σε πολλά εισαγωγικά γιατί δίπλα από τη φράση «Θέλω να τα κάνω όλα…», το ερώτημα είναι τι; Ο καθένας μας λοιπόν καλείται να σκεφτεί τι ακριβώς θέλει να κάνει. Να ξεκινήσει γυμναστήριο εκτονώνοντας τον Άρη του, φτιάχνοντας κορμί για την παραλία; Να αλλάξει διάθεση γιατί έξω έχει πολύ ήλιο; Να τα πει ένα χεράκι διορθώνοντας τα κακώς κείμενα; Από όλα έχει αυτός ο μήνας, σα να λέμε από όλα έχει ο μπαξές (ή μπαχτσές ή Bach- chess!).

Έτσι:
Η Αφροδίτη είναι σε τρίγωνο με Κρόνο την 1η του μήνα, που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε σχέσεις διαρκείας τόσο αισθηματικά όσο και επαγγελματικά αν ξεκινάτε μία καινούργια συνεργασία.

Καλά κρατεί το τετράγωνο Άρη-Χείρωνα που φέρνει στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα του παρελθόντος για επανεξέταση. Προσοχή όμως τα μυαλά μας στη θέση τους γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις δε θέλει και πολύ να ξεσπάσει εμφύλιος.

Στις 3 του μήνα ο Ερμής έχει συνεργασία με τον Ουρανό και άντε να τους μαζέψεις. Φιλότιμος ο Ερμής σε υπερδιέγερση, μάζεψε πολλές πληροφορίες και τώρα που τις έφερε στην αυλή του Ουρανού νομίζοντας ότι έκανε και σωστά τη δουλειά του, εκείνος του τις ανατρέπει. Ξεχάστε αυτά που ξέρατε! Ό,τι βάλατε στη σωστή για εσάς θέση, μέσα σας αλλά και έξω σας, μάλλον πρέπει να τα ξανά δείτε από την αρχή. Τι έκανε λέει; Δεν έχετε καμία διάθεση; Να τη βρείτε! Γιατί αν προτιμήσετε να σκέφτεστε συντηρητικά, κάποιοι άλλοι άνθρωποι; Παράγοντες; Καταστάσεις; Μάλλον θα σας τις ανατρέψουν.

Η τύχη θα ευνοεί τους τολμηρούς γιατί την ίδια μέρα υπάρχει κι ένα ωραιότατο τρίγωνο του Ήλιου με το Δία, οπότε κάντε εσείς την ανατροπή κρατώντας με το μέρος σας τις εντυπώσεις. Το πολύ-πολύ να μην περάσετε απαρατήρητοι. Δεν το λες κακό…

*Τέσσερις  Ιουνίου κι ο Ήλιος είναι σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Λοιπόν, να τα χωρίσουμε σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος λέει, ότι αν είμαστε καλλιτέχνες -και γιατί όχι άλλωστε-, μπορούμε όποια σουρεαλιστική έμπνευση  μας καρφωθεί, να την κάνουμε πράξη. Το δεύτερο όμως μέρος, λέει ότι πράξεις  με τετράγωνο Ήλιου Ποσειδώνα που να αφορούν την λογική, δεν γίνονται. Δε μιλώ για πραγματικότητα. Ο καθένας άλλωστε την πραγματικότητα του μπορεί να τη συντηρεί και μέσα από την τέχνη. Μιλώ για τη λογική, που μάλλον η εικόνα της  τότε, δε θα έχει και πολύ ευκρίνεια. Καμιά φορά και το παραμύθιασμα είναι καλό. Τώρα όμως είναι άκυρο.

*Την ίδια ημέρα ο Άρης μπαίνει στον Καρκίνο. Ένας ήσυχος Άρης που απεχθάνεται την κατά μέτωπο επίθεση και προετοιμάζει την κατάλληλη στιγμή για να δράσει.

Δυο μέρες αργότερα η γοητευτική Αφροδίτη στον Ταύρο γίνεται παν-ηδονιστική. Βάζει τα διάφανα φορέματά της ρέπει προς την απόλαυση όλων των ειδών και αγαπά την καλοπέραση. Άλλωστε Η Αφροδίτη στον Ταύρο βρίσκεται στο βασίλειο της.

Το ίδιο συμβαίνει μια μέρα αργότερα στις 7 του Ιούνη με τον Ερμή που μπαίνει στους Διδύμους. Κάθεται στο θρόνο του που είναι γεμάτος “gadgets”, στον ηλεκτρονικό του παράδεισο της πληροφορίας και επικοινωνεί με ότι πετάει και ότι κολυμπάει και μέχρι εδώ καλά.

Στις 9 Ιουνίου θα τραγουδάμε, έχει Πανσέληνο απόψε (στον Τοξότη) κι είναι ωραίααααα... Φαντάσου να είσαι σε μια παραλία διαβάζοντας το βιβλίο σου, πόσο πνευματικό! Και να σκάει το φεγγάρι κατακόκκινο να σου γνέφει από μακριά. Σκέψου ότι εκείνη τη στιγμή στους ουρανούς, κάπου κρυφά συναντιέται η Αφροδίτη με τον Άρη και αρχίζουν το τσιλημπούρδημα. Εσύ να μην τους μιμηθείς; Γι αυτό, εκτός απ το βιβλίο, κανόνισε να έχεις παρέα τώρα που έπιασε να βραδιάζει.

Βέβαια εκεί γύρω, εμπλεκόμενοι είναι Ποσειδώνας, Δίας και Κρόνος αλλά και το παραμύθιασμα επιτρέπεται λίγο παραπάνω, να φανείς πόσο ωραίος τύπος είσαι. Απλώς, κράτα ένα μέτρο βρε παιδί μου σε όλα αυτά.

13 Ιουνίου στη συνέχεια ο Ερμής σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία. Θα έχουμε ανάγκη να πούμε δυο κουβέντες παραπάνω, απλά να είναι απ τις γλυκές μας, μπορεί να γίνουμε και λίγο φλύαροι, είναι κι αυτός ο Δίας που δε μαζεύει τον Ερμή. Ε, μία εξωστρέφεια θα μας διακρίνει.

Μία μέρα μετά στις 14, ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Το τι θα ακούσετε; Εδώ κολλάει η φράση «ρώτα και τον μπάρμπα μου τον ψεύτη». Αν βλέπεις δελτία ειδήσεων, μάλλον τα συνηθισμένα θα ακούσεις, που ισχύουν τα μισά και δεν παίρνω όρκο. Αν διαβάζεις περιοδικά μάλλον δε λύθηκε το σουτιέν της αγαπημένης σταρ απλώς το γράφουν –τύπου- χαβαλές να γίνεται. Πλήθος ειδήσεων που δεν έχουν βαρύτητα, θα τείνουν να γίνονται οι άχρηστες πληροφορίες της μέρας. Μα καλά όλα άχρηστα; Όχι. Εδώ με τέτοιο Ποσειδώνα θα σου μιλήσω πάλι για τέχνη. Τέχνη που θα μιλά στην ψυχή των ανθρώπων ακόμα κι εκείνων που δεν ασχολούνται, ακόμα και εάν πρακτικά, το είδος της δεν θα ανήκει στις εφαρμοσμένες τέχνες χρηστικής αξίας.

15 Ιουνίου έχουμε τον Ήλιο σε αντίθεση με τον Κρόνο. Ας προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Δε μας φταίνε οι άλλοι για τα κακώς κείμενα της ζωής μας. Ούτε είναι σωστό να τα βλέπουμε όλα στραβά. Σηκώνουμε τα μανίκια και διορθώνουμε ότι δε μας αρέσει ξεκινώντας πρώτα από τον εαυτό μας. Αν για παράδειγμα βλέπεις τη στραβή να σε πλησιάζει, κάτι που γίνεται στη ζωή σου επανειλημμένα, κι αρχίσεις και φωνάζεις, γιατί είσαι νευρικός άνθρωπος, ηρέμισε αγόρι μου και διαπραγματεύσου το, αφού θέλεις τόσο πολύ να ασχολείσαι όλο με τα ίδια και τα ίδια.

Τη 16η Ιουνίου ο Ποσειδώνας γυρνάει ανάδρομος. Ζητήματα της ψυχής μας αιτούνται να ασχοληθούμε μαζί τους. Να ξεκινήσουμε έναν εσωτερικό διάλογο σα να είχαμε τον εαυτό μας να κάθεται απέναντι μας. Καιρός υπάρχει. Τα συστατικά είναι απλά. Λίγο χρόνο για τον εαυτό μας, λίγη απομόνωση και ησυχία μέσα μας, καλό θα ήταν να εντάξουμε, στην καθημερινότητά μας.

Από τις 18 μέχρι τις 21 Ιουνίου, πολλά θα δούμε θα ακούσουμε ή θα μάθουμε. Οι πληροφορίες θα πρέπει να ζυγίζονται. Ο όγκος τους να ιεραρχείται. Στο παιχνίδι των όψεων παίχτες θα είναι Ήλιος Ερμής αλλά και Ουρανός. Ξέρετε, εκείνος ο τύπος με τις ανατροπές στο τσεπάκι που σας έλεγα. Κάπου εκεί λοιπόν αυτές τις μέρες, στις 20 για την ακρίβεια, η Αφροδίτη σχηματίζει εξάγωνο με τον Ποσειδώνα. Πεζή η πραγματικότητα, όμως είναι μια καλή ημέρα, να γίνουμε πιο ρομαντικοί. Έτσι ακόμα κι εάν μας τάξει ο άνθρωπος της ψυχής μας, τον ουρανό με τα άστρα, ξέρω είναι ουτοπικό, αλλά η πρόθεση μετράει.

Και πάμε στις 24 του Ιούνη, όπου το γεγονός της μέρας θα είναι η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο. Έχει κοντά της τον επικοινωνιακό Ερμή που στην παρούσα στιγμή χρειάζεται. Αυτό γιατί ξεκινάει μια βαθειά συναισθηματική περίοδος. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται, η κυκλοθυμικές καταστάσεις βρίσκονται μπροστά μας και το παράπονο δεν μπορεί να εκδηλωθεί. Μίλα μην το κρατάς μέσα σου. Θα σε βοηθήσει ο Ερμής. Βέβαια επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να πεις και πράγματα που αργότερα θα το μετανιώσεις γιατί ξε-στομήθηκαν ακατάλληλη στιγμή, καλό θα ήταν να ζυγίζεις τις παραπονιάρικες στιγμές σου, μακριά από περιβάλλον που εμπεριέχει ένταση.

Την ίδια μέρα η Αφροδίτη σχηματίζει τρίγωνο με τον Πλούτωνα κι επειδή έχει να κάνει με ζητήματα οικονομικά, καλό θα ήταν, να κινούμαστε με σύνεση στον τομέα αυτό. Κάντε τα κουμάντα σας, ή , αλλιώς προσέχετε για να έχετε είναι η μετάφραση της όψης αυτής.

Καλή ημέρα για τολμηρές πρωτοβουλίες, είναι η 25η Ιουνίου, αφού, ο Άρης σε τετράγωνο με τον Δία μας κάνει πιο τολμηρούς. Μία όψη με περίσσια ενέργεια και παρόρμηση, που καμιά φορά μπορεί να παρασυρθούμε και σε λάθη γιατί το μυαλό μας γίνεται παπα-Τρέχας. Και μπορεί το τραγούδι να λέει ‘επιπόλαιο με λές’ αλλά δε θα μας πάρουνε στα σοβαρά εάν χαρακτηριστούμε ως τέτοιοι.

26 Ιουνίου, ο Άρης εναρμονίζεται με τον Ποσειδώνα. Ένα ταξίδι , νοητό ή πραγματικό θα έδιωχνε από μέσα μας την ένταση. Βέβαια ο Ποσειδώνας που έχει να κάνει με το νερό και ο Άρης με τη φωτιά, τι συνδυασμό μπορεί να κάνουν; Ξέρω γω… Φωτιά στο πλοίο; Χα χα αστειεύομαι. Αλλά για φαντάσου να βρεθείς ναυαγός σε ένα εξωτικό νησί με το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου σου… χμ Το παρά ξήλωσα μάλλον.
Τέλος

Από τις 27 μέχρι και τις 30 Ιουνίου σχηματίζουν όψεις και στήνουν το χορό πολλοί πλανητικοί παίχτες.
Ερμής, Δίας, Άρης, Ποσειδώνας, Πλούτωνας. Φτιάχνουν ένα τοπίο όπου εκεί μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στη θετική ή την αρνητική αναστάτωση, ανάλογα με το τι θέλεις να εισπράξεις. Σίγουρα εκείνο που δεν πρέπει να συμβεί, είναι να ακολουθήσεις τον ξέφρενο χορό τους και να λικνιστείς  με αμετροέπεια . Μερικές φορές γινόμαστε υπερβολικοί στα θέλω μας και άλλες ούτε που τα αναφέρουμε ή τα κοινοποιούμε.
Κάπως έτσι τελειώνει ο Ιούνης, ο πρώτος καλοκαιρινός μήνας του χρόνου, Να είστε καλά και να περνάτε καλύτερα.

Αstra & Οραμα Online