21:29
17/5

Τι είναι η παραδοσιακή Ανατολική & Κινέζικη Ιατρική;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Τι είναι η παραδοσιακή Ανατολική & Κινέζικη Ιατρική;

Η διάδοση της Παραδοσιακής Ανατολικής και Κινέζικης Ιατρικής, τόσο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ όσο και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, είναι τόσο μεγάλη τις τελευταίες δεκαετίες, ώστε μόνο στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι περίπου το 50% των ανθρώπων έχει δεχτεί μία ή περισσότερες θεραπείες της.

Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό δεν έχει καταμετρηθεί, αλλά είναι γεγονός ότι καθημερινά ολοένα και περισσότεροι καταφεύγουν σ' αυτήν για να αντιμετωπίσουν σωματικά και ψυχοσωματικά προβλήματα.

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ) έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα, όπου εξελίχθηκε στους διάφορους κλάδους της, όπως ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία, η χειρομάλαξη και η διατροφική θεραπεία.

Είναι η αποκατάσταση της υγείας του ψυχοσωματικού συνόλου του ατόμου και όχι μόνο η αντιμετώπιση μεμονωμένων συμπτωμάτων. Επιδιώκει να επαναφέρει την αρμονία στις βιολογικές διαδικασίες του οργανισμού αυξάνοντας έτσι τις εγγενείς θεραπευτικές του δυνάμεις.

O σκοπός της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στη ζωή μας. Ανακαλύψτε τον!

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική εντάσσεται στην ευρύτερη κατηγορία της «Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής» (γνωστή ως Complementary and Alternative Medicine-CAM), ενώ παράλληλα είναι ίσως η πιο διαδεδομένη από τις παραδοσιακές ιατρικές του κόσμου (γνωστές ως Traditional Medicine-TM). Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική βλέπει τον κόσμο μέσα από μια διαφορετική οπτική από εκείνη του σημερινού δυτικού τρόπου σκέψης: Προσφέρει ολιστική αντίληψη της κάθε περίπτωσης, θεωρώντας ότι ο άνθρωπος είναι μικρογραφία της φύσης και ότι όλα τα φαινόμενα, μέσα και έξω από αυτόν, διαπλέκονται σε έναν αέναο κύκλο ενεργειακών εναλλαγών.

Προσπαθεί να δει τα συμπτώματα και τις διαφορετικές φάσεις των σωματικών διαδικασιών, φυσιολογικών και παθολογικών, περισσότερο ως εκφράσεις της κίνησης της ενέργειας παρά ως αυστηρά «βιολογικές» διαδικασίες.

Μόνο στην Κίνα η Παραδοσιακή Ιατρική συνεχίζει να εφαρμόζεται σε εκατομμύρια ανθρώπους προσφέροντας πρόληψη και θεραπεία σε ευρεία γκάμα παθήσεων και καταστάσεων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:
Χρόνιοι και οξείς πόνοι
Κόπωση
Αδυναμία
Τραυματισμοί
Αρθριτικά
Τενοντίτιδα
Προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος
Προβλήματα του πεπτικού
Προβλήματα του κυκλοφορικού
Προβλήματα του νευρικού
Προβλήματα του ενδοκρινικού
Υπέρβαρες ή υπόβαρες καταστάσεις Ζαλάδες
Κατάθλιψη
Ψυχοσωματικά προβλήματα
Γυναικολογικά προβλήματα
Αλλεργίες
Δερματικές διαταραχές

Αstra & Οραμα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Τι είναι η ενέργεια;