12:50
14/5

Αυγομαντεία: Πώς γίνεται το ξάστρισμα;

Από τον Κωνσταντίνο Πάππα
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Αυγομαντεία: Πώς γίνεται το ξάστρισμα;

Η δάφνη, η χρυσή βέρα και ο καθαρισμός τρείς μέρες στον καθαρό αέρα για να αποκτήσετε καλή αύρα…

Η Σελήνη όπως και οι όψεις της δίνουν τις προϋποθέσεις για να έρθουν στο φως οι απαντήσεις που ζητάτε. Καλό είναι η αυγομαντεία να γίνει όταν η Σελήνη είναι σε ζώδια του νερού, στον Καρκίνο, στο Σκορπιό ή τους Ιχθύς, γιατί τα σχήματα του αυγού είναι πιο ξεκάθαρα απ’ ότι σε άλλα ζώδια. Κάθε ζώδιο που κινείται η Σελήνη εκπέμπει τα δικά του χαρακτηριστικά και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Ξαστρίζετε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε μαζί, τα τοποθετείτε πάνω σε ένα πανί με το χρώμα του αιτήματος που έχετε. Για το ξάστρισμα θα χρειαστείτε και ένα ποτήρι με μαυροδάφνη, μια χρυσή βέρα ή δαχτυλίδι και μια κόκκινη κλωστή. Η βέρα ή το δαχτυλίδι θα πρέπει να είναι δική σας ή αν δεν είστε παντρεμένοι να την αγοράσετε μόνο για αυτό το σκοπό. Το ξάστρισμα με μαυροδάφνη και βέρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε γενικότερα όταν ξαστρίζετε υλικά που χρειάζεστε στις μαντείες για καλύτερο αποτέλεσμα, είναι από τα καλύτερα ξαστρίσματα και ενδυναμώνει κάθε υλικό.

Σε ένα παράθυρο ή βεράντα τοποθετήστε πρώτα ένα ποτήρι-καλύτερα από χαλκό ή κρυστάλλινο- γεμίστε το μαυροδάφνη και τοποθετήστε νερό πηγής, το αυγό ή τα αυγά, το κερί ή τα κεριά ανάλογα τη μέθοδο που θα επιλέξετε, τον κρύσταλλο, το λάδι και το αλάτι, πάνω στο πανί. Έπειτα δένετε τη βέρα στη κόκκινη κλωστή και τη βάζετε μέσα στο ποτήρι με τη μαυροδάφνη και ψέλνετε 3 φορές την ακόλουθη προσευχή από τους ορφικούς ύμνους:

Ἄστρων οὐρανίων ἱερὸν σέλας ἐκπροκαλοῦμαι εὐιέροις φωναῖσι κικλήσκων δαίμονας ἁγ"ν"ούς. Ἀστέρες οὐράνιοι, Νυκτὸς φίλα τέκνα μελαίνης, ἐγκυκλίοις δίναισι  περιθρόνια κυκλέοντες. ἀνταυγεῖς, πυρόεντες, ἀεὶ γενετῆρες ἁπάντων, μοιρίδιοι, πάσης μοίρης σημάντορες ὄντες, θνητῶν ἀνθρώπων θείαν διέποντες ἀταρπόν, ἑπταφαεῖς ζώνας ἐφορώμενοι, ἠερόπλαγκτοι, οὐράνιοι χθόνιοί τε, πυρίδρομοι, αἰὲν ἀτειρεῖς, αὐγάζοντες ἀεὶ νυκτὸς ζοφοειδέα πέπλον, μαρμαρυγαῖς στίλβοντες, ἐύφρονες ἐννύχιοί τε· ἔλθετ᾽ ἐπ᾽ εὐιέρου τελετῆς πολυΐστορας ἄθλους ἐσθλὸν ἐπ᾽ εὐδόξοις ἔργοις δρόμον ἐκτελέοντες.

Το ξάστρισμα πρέπει να γίνει τρία βράδια χωρίς να τα δει το φως του ήλιου, δηλαδή πριν ξημερώσει τα μαζεύετε και τα αφήνετε σε ένα σκοτεινό μέρος μέχρι την επόμενη μέρα που θα τα ξαναβγάλετε. Πριν τη ανατολή το τρίτο βράδυ μαζεύετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε σε ένα μέρος σκοτεινό μέχρι να θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε για την αυγομαντεία.

Αstra & Οραμα