12:14
3/5

Αντρας Λέων: Μαγνήτης βλεμμάτων

Από τον Κώστα Λεφάκη
UPDATED:
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Αντρας Λέων: Μαγνήτης βλεμμάτων

Οταν ένας Λέοντας (ή μια Λέαινα) προχωρά μέσα στο πλήθος, όλοι πρέπει να παραμερίσουν.

Σε κάθε στιγμή της κοινωνικής τους ζωής, δηλαδή πάντα, εκείνος και εκείνη παρελαύνουν στην πασαρέλα της επιτυχίας. Εγωκεντρικός και ματαιόδοξος, ο Λέων θέλει το βλέμμα των γύρω του διαρκώς καρφωμένο πάνω του. Ακόμη και στις πιο ιδιαίτερες στιγμές.

Το κρυφό του όνειρο είναι να τον θαυμάζουν όπως τους παλιούς άρχοντες, ενώ θα κάθεται στο θρόνο –για να μη μιλήσουμε για τα υπόλοιπα... Πώς να στερήσει από την ανθρωπότητα ένα δώρο όπως η μοναδική, ασύγκριτη, αφάνταστη σεξουαλική του σφριγηλότητα; Σ’ αυτό τον τομέα είναι, όπως λέει, ο καλύτερος. Κι είναι απόλυτα σίγουρος. Τόσο, που καμιά φορά δεν διστάζει να διαλαλεί τις επιδόσεις του.

Οι άλλοι; Ποιοι άλλοι;

Για τον Λέοντα οι άλλοι δεν υπάρχουν. Είναι τόσο συνεπαρμένος από το ενδιαφέρον για το άτομό του, που οι άλλοι φαντάζουν αμυδρές σκιές πλάι του. Χρησιμεύουν μόνο για να τον περιβάλλουν. Και δεν δυσκολεύεται να έχει αυλή γύρω του, καθώς ο Λέων ακτινοβολεί δύναμη, μαγνητισμό και μεγαλοπρέπεια. Ακόμη κι αν είναι φτωχός, ο πλούτος αναβλύζει από το είναι του. Κι αν φυσικά είναι πλούσιος, αναβλύζουν τα ευρώ.

Πληρώνει πάντα για όλους και ξετρελαίνει τα γκαρσόνια με τα φιλοδωρήματά του. Αλλά η γενναιοδωρία του είναι στην ουσία εγωιστική. Μεγεθύνεται από τη φιλοδοξία να επιδειχθεί, είναι ένας Μαικήνας που θέλει μόνο να πάρει θαυμασμό, κολακείες, ευχαριστίες. Του αρέσει να αποθέτει το βλέμμα πάνω σε μια έκταση από σκυμμένες πλάτες, τις οποίες βρίσκει πάντα. Είναι τριγυρισμένος από ένα λεφούσι αδύναμων, περίεργων, παρασιτικών οπορτουνιστών. Ακόμη, όμως, κι αν δεν πρόκειται για άτομα πρώτης τάξεως, για τον Λέοντα δεν έχει και πολλή σημασία – αρκεί που κανένας δεν μπορεί να σκιάσει τον ήλιο του, αρκεί που οι άλλοι παραμένουν σκιά του.

Αstra & Οραμα